RSS

Facebook privacy instellingen veranderen

24 aug

Frankwatching meldde vandaag dat Facebook heeft aangegeven de privacy instellingen aan te passen aan de wensen en behoeften van de gebruikers. Daarmee wordt bijvoorbeeld het ‘taggen’ van foto’s en de zichtbaarheid van je profiel voor mensen buiten je netwerk aangepakt. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

Taggen krijgt moderator functie Soms werd je ’s ochtends wakker na een feestje. Je logde in op je laptop/smartphone/Ipad etc. en kwam de meest genante foto momenten van jezelf tegen. Een aantal vrienden van je was namelijk zo aardig geweest om de gemaakte foto’s te bekijken en te voorzien van jouw naam (taggen). Nou zitten er wel eens leuke foto’s tussen, maar soms zou je toch echt wensen dat die bepaalde foto niet op je profiel zichtbaar was voor iedereen. Daarvoor heeft Facebook vanaf morgen de oplossing voor. Iedere gebruiker kan vanaf donderdag goedkeuring geven aan een tag in een foto en kan zelf beslissen of deze aan je profiel word toegevoegd. Ideaal!

Hoe ziet mijn profiel eruit bij mensen buiten mijn netwerk? Dat was altijd een klein raadsel. Welke onderdelen van mijn profiel zijn zichtbaar  voor de buitenwereld? Vanaf donderdag komt er een functie waardoor het mogelijk wordt te zien hoe een andere Facebook gebruiker jouw profiel ziet. Erg handig, aangezien je niet alles met jan en alleman wil delen op het net.

Echter, de smartphone/Ipod/Ipad gebruikers onder jullie zullen hiervan nog weinig merken de komende tijd. Er is namelijk nog geen update van de Facebook applicatie ontwikkeld, waarin alle bovengenoemde updates verwerkt zijn. Wij moeten dus nog even geduld hebben, helaas. In de tussentijd kun je met de geupdate versie van Facebook voor de computer aan de slag.

Het volledige artikel van Frankwatching is hier te lezen 😉

PS. Wat vond je van dit artikel? Like or dislike? Geef het hieronder aan…

 

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op augustus 24, 2011 in Social media

 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: