RSS

Waar zou ik graag willen werken?

27 mei

Solliciteren op elke vacature die je voorbij ziet komen is in deze tijd geen optie (meer). Er komen elke maand meer werkzoekenden op de arbeidsmarkt, waardoor de externe (directe) concurrentie per vacature nog extra toeneemt. Tel daar het geringe aanbod aan communicatie functies bij op en er moet bij elke werkzoekende een lichtje gaan branden.

Bij mij is dit lichtje gaan branden met als resultaat het begin van een sollicitatieplan. Zoals ik al in een eerdere blogpost de kaders schepte voor dit plan, heb ik een top 5 aan organisaties opgesteld waar ik graag zou willen werken. Daarbij heb ik gelet op de missie, visie en (kern) waarden waaruit blijkt waar de organisaties voor staan en waarom.

Vervolgens heb ik mijn eigen kwaliteiten, competenties en ambitie vergeleken en gekeken naar overeenkomsten op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Het resultaat was een top 5 van organisaties waar ik mezelf zie werken vanwege de overeenkomstigheden. Hieronder een kort overzicht van – tot dusver – mijn top 5. Ik ben nog bezig met nummer 5 helder krijgen en onderzoek doen naar de overeenkomsten tussen mij(n) kwaliteiten en die van de organisatie.

(1) Uden | Gemeente Uden “Bij de gemeente Uden staat al een aantal jaren het klantgericht werken centraal. Klantgericht werken betekent dat de vragen, problemen en wensen van burgers en bedrijven de spil vormen voor onze manier van werken.”

“Hierbij streven we naar één aanspreekpunt voor de burger

(2) Eindhoven | Lumens Groep “bevordert maatschappelijke en economische zelfstandigheid van mensen.”

“Wij geloven dat mensen het meest gelukkig zijn als ze grip hebben op hun eigen leven. Daarom ondersteunen wij mensen in hun kwetsbare perioden en bieden zo snel mogelijk perspectief op optimale eigen zelfstandigheid. Wij gaan uit van de talenten en mogelijkheden van mensen om kansen op te pakken en problemen zelf op te lossen, in en met hun omgeving. Daarom bouwen we mee aan sociale netwerken. Wij gaan er op af, staan dichtbij, zijn handelingsgericht en creëren mogelijkheden, samen met partners en opdrachtgevers. Voor duurzame zelfstandigheid vinden wij deelname aan onderwijs en arbeid essentieel.”

(3) Tilburg | RIBW Brabant “is een organisatie die mensen met een psychiatrische achtergrond ondersteunt bij het vinden van een weg in de samenleving. We ondersteunen. We bepalen niet hoe die ‘weg in de samenleving’ er uit zou moeten zien. De cliënt bepaalt zelf de route en de eindbestemming. Het gaat er tenslotte om dat de cliënt een manier van leven vindt waar hij zelf tevreden mee is.”

(4) Tilburg | Transvorm “een toonaangevende organisatie in Noord-Brabant voor het aanpakken van arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn.”

(5) ???

Heb je gewerkt bij of voor één van bovengenoemde organisaties, dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen. Graag wil ik met je linken via Linkedin om ervaringen uit te wisselen.

 
1 reactie

Geplaatst door op mei 27, 2013 in Zoektocht naar baan

 

Tags: , , ,

Een Reactie op “Waar zou ik graag willen werken?

  1. Sollicitatiecoach

    mei 27, 2013 at 11:04 am

    That’s the spirit! Wat een goed voorbeeld van manieren waarop je ook kunt solliciteren.

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: