RSS

Mijn hobby

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn beroep en hobby lopen als een rode draad door mijn leven. Als communicatie professional bouw ik mede mijn ervaring op met het schrijven van content, plannen en organiseren door deze hobby-matig in te zetten waar ik kan. Zo heb ik bijvoorbeeld een website gemaakt m.b.v. WordPress, digitale nieuwsbrieven geschreven, nieuwe leden geworven en heb ik een brochure en een persmap ontwikkeld.

Momenteel ben ik als secretaris vooral druk met het beheren van onze Facebook pagina, het bedenken van relevante content voor een blog en het opzetten van relatiebeheer. Ook ben ik altijd op zoek naar nieuwe ludieke manieren om kinderen voor te lichten in de wereld van de vrouw ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Veel is nog onbekend over de functies die vrouwen vervulden terwijl de mannen aan het front vochten voor de vrijheid en behoud van land.

Maayke1

Het uitoefenen van deze ‘dure’ hobby, je maakt het immers zo duur als je zelf wilt, maakt dat ik zowel kan groeien in mijn rol als communicatie professional als zijnde reenactor. Dingen die in de hobby wel werken, werken op andere terreinen of situaties juist weer niet en omgekeerd. Wat ik zo mooi vind aan het reenacten is dat je niet alleen de historie in leven houdt, maar ook een eerbetoon neerzet voor alle (in mijn geval) vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog de veiligheid van huis en haard verlieten om daar waar het kon assistentie te verlenen in de fabrieken, op de vliegvelden, in de bunkers, op het land en ook in de steden om branden te blussen of versnaperingen aan te bieden.

Anderen dingen kunnen leren, vind ik erg leuk en zet mij ertoe aan om boeken te blijven lezen om mijn kennis op pijl te houden. Het maakt dat ik iets voor anderen kan betekenen en op een ludieke manier met geschiedenis en verhalen hierover vertellen, bezig ben. Een leuke manier om mijn beroep en vrije tijd te combineren, zodat het elkaar versterkt.

Sinds augustus ’13 heb ik besloten om samen met mijn vriend en twee andere vrienden een eigen vereniging op te richten onder de naam ‘Levende Geschiedenis Veertiger Jaren’. Voor deze vereniging beheer ik zowel een website als een Facebook en pagina.

DSC03600

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s